Video-oppitunnit

Käytä video-oppitunteja saamelaisesta kulttuurista opetuksessasi milloin vain!

Alkuvuodesta 2022 julkaisemme kolme saamelaiskulttuuria käsittelevää video-oppituntia, jotka opettaja voi tilata maksutta käyttöönsä. Tilaa video-oppitunti ja käsittele aihetta milloin vain!

Alkuvuodesta 2022 julkaisemme kolme saamelaiskulttuuria käsittelevää video-oppituntia, jotka opettaja voi tilata maksutta käyttöönsä. Videot on lajiteltu kolmen teeman alle: 1. Perustietoa saamelaiskulttuurista, 2. Saamen kielet ja kansa, 3. Ihmisoikeudet ja alkuperäiskansa. Niitä opettaja voi hyödyntää joko itsenäisinä kokonaisuuksina tai yhdistellen toisiinsa.

Video-oppitunnilla opettaja laittaa videon pyörimään ja videolla saamelaisnuori johdattelee teemaan. Kun videossa näkyy paussi-symboli, opettaja laittaa videon tauolle ja nuoret tekevät ohjeiden mukaisesti harjoituksen pari- tai pienryhmätyöskentelynä. Kun harjoitus on tehty, opettaja laittaa jälleen videon päälle. Tilatessaan video-oppitunnin opettaja saa myös pienen opettajan oppaan, josta löytyvät kootusti kaikki videolla näkyvät harjoitukset.

Ennakkotilaukset ja lisätietoja: maria.aikio(a)nuortenakatemia.fi