Kouluvierailut

Haluatko oppia saamelaisista ja saamelaiskulttuurista? Tilaa kouluvierailija koulullesi!

Dihtosis-hankkeen puitteissa tarjoamme kouluille saamelaisaiheisia kouluvierailuita suomen kielellä ympäri maan. Lukuvuonna 2020-2021 uutuutena ovat etäkouluvierailut sekä kouluvierailut myös alakouluissa. Tilaa vierailu ja tutustu yhdessä oppilaidesi kanssa teemaan syvemmin!

Kouluvierailuita toteutetaan etäyhteyksin ja lähivierailuina. Vierailijoina toimivat tehtävään koulutetut saamelaisnuoret. Vierailun pituus on pääsääntöisesti oppilaitoksesta riippuen 45-90 minuuttia. Vierailu sisältää lyhyen infon saamelaisesta kulttuurista sekä toiminnallisia tehtäviä, joiden kautta oppilaat itse pääsevät pohtimaan aihetta yhdessä vierailijan ja opettajansa kanssa. Kouluvierailuita toteutetaan lukuvuoden 2020–2021 aikana alakoulujen, yläkoulujen ja toisen asteen puolella. Kouluvierailuiden info-osuus sekä toiminnalliset harjoitteet mukailevat menetelmäpakan sisältöä.

Etävierailut ovat saatavilla kaikilla paikkakunnilla. Lähivierailuita voi tilata pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulle, Jyväskylään, Turkuun, Ouluun ja Rovaniemelle sekä näiden lähialueille. Mahdollisuuksien mukaan myös muut paikkakunnat vierailijoista riippuen. Vierailut ovat oppilaitoksille maksuttomia.

Voit tilata kouluvierailun koulullesi tästä.