Kouluvierailut

Haluatko oppia saamelaisista ja saamelaiskulttuurista? Tilaa kouluvierailija koulullesi!

Dihtosis-hankkeen puitteissa tarjoamme kouluille saamelaisaiheisia kouluvierailuita suomen kielellä ympäri maan. Lukuvuonna 2021-2022 kouluvierailuita on tarjolla etä- ja lähitoteutuksella. Tilaa vierailu ja tutustu yhdessä oppilaidesi kanssa teemaan syvemmin!

Kouluvierailuita toteutetaan etäyhteyksin ja lähivierailuina. Vierailijana toimii tehtävään koulutettu saamelaisnuori. Vierailun pituus on pääsääntöisesti oppilaitoksesta riippuen 45-90 minuuttia. Vierailu sisältää lyhyen infon saamelaisesta kulttuurista sekä toiminnallisia tehtäviä, joiden kautta oppilaat itse pääsevät pohtimaan aihetta yhdessä vierailijan ja opettajansa kanssa. Kouluvierailuita toteutetaan lukuvuoden 2021–2022 aikana alakoulujen, yläkoulujen ja toisen asteen puolella. Kouluvierailuiden info-osuus sekä toiminnalliset harjoitteet mukailevat menetelmäpakan sisältöä.

Etävierailut ovat saatavilla kaikilla paikkakunnilla. Lähivierailuiden saatavuudesta kerromme tarkempia tietoja, kun uusi kouluvierailija on valittu. Vierailut ovat oppilaitoksille maksuttomia.

Voit tilata kouluvierailun koulullesi tästä.